Komma i kontakt med jurist

Att komma i kontakt och få hjälp av en jurist kan upplevas som krångligt, svårt och kanske lite riskfyllt när du inte vet var slutpriset kommer att stanna.

Här har vi samlat information för att hjälp dig att hitta rätt jurist för dina behov.

 

 

Advokat eller bolagsjurist?

En bolagsjurist är en jurist som arbetar på ett företag. Bolagsjuristen kan vara anställd eller inhyrd. Arbetsuppgifterna liknar ofta de som kan utföras av en extern advokat eller jurist. Men bolagsjuristen kan också ses som en projektledare som tar in den juridiska kompetens som behövs för olika tillfällen från en advokat eller jurist. Många av TryggaAvtals kunder är exempelvis bolagsjurister som även anlitar advokater.

 

Jurist för företag

Det finns jurister för alla behov och områden såsom immaterialrätt, avtalsrätt och arbetsrätt. Ibland är det svårt att veta vilken expertis du bör anlita. TryggaAvtal har ett brett nätverk av erfarna jurister inom de flesta områden. Beskriv vad du behöver eller undrar. Du matchas då med en jurist med rätt kompetens. Juristen kommer att kontakta dig. Just nu bjuder vi på 15 minuter. Därefter får du ett fastpris eller betalar 375 kr per kvart. Läs mer här och få dina 15 minuter.

 

Vad kostar en jurist?

När det gäller kostnaden för en jurist kan det kännas som att det bara tickar på helt okontrollerbart. Hos TryggaAvtal får du alltid ett fast pris direkt från start. Skulle du dock föredra löpande taxa så får du för 375 kr per kvart hjälp och rådgivning av en erfaren jurist med expertis inom det område du behöver. Just nu bjuder vi på 15 minuter. Läs mer här och beställ här.

 

Jag vill prata med jurist?

Vill du prata med en jurist? Vi bjuder på de första 15 minuterna. Det brukar räcka ganska långt. Om du därefter vill ha mer hjälp kan du antingen be juristen om ett fast pris. Annars betalar du enbart för 375 kr per kvart. Läs mer här och få dina 15 minuter.

 

Hur väljer jag jurist?

Det är svårt att veta vilken jurist som är rätt för dig. Därför matchar TryggaAvtal dig med rätt typ av jurist för just ditt behov. Vill du ha rådgivning eller hjälp att skriva ett avtal kommer juristen att kontakta dig. Just nu bjuder vi på 15 minuter. Skulle det därefter inte kännas rätt så kan du kontakta oss här. Vi hjälper dig då att byta jurist.

 

Jurist för avtal?

Det finns flera sätt att ta hjälp av en jurist för avtal.

  1. Låt juristen skriva avtalet från början.
  2. Låt en jurist granska och justera ett existerande avtal. Det kan till exempel vara ett avtalsutkast som du tagit fram med hjälp av en mall.

Ta fram avtal

Om du vill skriva avtal med hjälp av en jurist kommer juristen för att kontakta dig för att höra mer om vad du behöver. Därefter skickar juristen ett fast pris som du får godkänna innan juristen går igång. Läs mer och beställ här.

Avtalsgranskning

Vill du få ett befintligt avtal granskat och anpassat? För 300 kr per sida får du en granskningsrapport. Rapporten visar eventuella fallgropar som juristen hittat. Om det finns fallgropar skickar juristen med ett erbjudande om att lösa dessa. Läs mer och beställ här.

 

Advokat eller jurist?

Man kan få uppfattningen att advokater hanterar brottsmål och jurister specialiserar sig inom bolagsrätt. Så kan det så klart vara, men inte alltid. En advokat har tagit en juristexamen och blivit antagen till Advokatsamfundet. En jurist har oftast samma utbildning men själva titeln är inte skyddad.

Det finns olika anledningar till att man väljer att vara jurist eller advokat. Advokater kan påvisa att de är under kontroll från Advokatsamfundet. Men det kan också begränsa deras handlingsfrihet. T.ex. kan en jurist få ersättning på fler sätt än en advokat. Det kan exempelvis vara ersättning i form av andelar i ett bolag. Det kan vara attraktivt om man behöver mycket juridisk expertis i uppstarten av ett företag.

 

Om jag är missnöjd med juristen

Om du är missnöjd med en jurist som du kommit i kontakt med via TryggaAvtal ska du alltid kontakta oss. Det kan du göra här. Vi kommer då försöka se till att du får den hjälp du vill ha och behöver. Det kan t.ex. vara att koppla ihop dig med en annan jurist.