Så började det

Anders hade arbetat som affärsjurist på flera av Sveriges största advokatkontor. När Per och Christian för några år sedan skulle starta upp ett företag inom webb så behövde de, liksom många andra företagare, ett aktieägaravtal. Anders, som var advokat på en stor byrå, ville göra ett ordentligt jobb och lovade att höra med sin chef vilket pris han fick ge om Anders skrev det på sin fritid. Chefens svar kom snabbt - ”Inte under 15 000 plus moms”.

Det var för dyrt - så det blev inget avtal.  Per insåg snart att höga priser var ett problem för de flesta företagare som behövde juridiska tjänster. Det kändes fel. Företagare och entreprenörer är centrala för vårt samhälle. Kanske är det också de som har störst behov för hjälp inom juridiken. Därför började Per fila på en lösning.

Lösningen lågt inte långt bort. Det gror nämligen en nyföretagaranda, även hos jurister. Många jurister vill starta eget efter flera år på en större byrå eller som bolagsjurister. De tar då med sig sin erfarenhet, men har svårare att hitta nya kunder.

Tillsammans med dessa jurister kan vi erbjuda samma kvalitet på juridiska tjänster som de stora byråerna - fast till ett betydligt lägre pris.

I dag hjälper vi allt i från nystartade företag till miljardkoncerner att enkelt få juridisk expertis där företagen behöver den gör som mest nytta – i den dagliga verksamheten.

Hälsningar,
Per, Anders och Christian

Om oss som står bakom TryggaAvtal

TryggaAvtal Sverige AB grundades 2016 av Anders Lindgren, Per Axberg och Christian Wigren.

Anders Lindgren har mångårig erfarenhet som jurist och advokat från Mannheimer Swartling och Advokatfirman Lindahl. Per Axberg är ekonom och har under flera år arbetat på Danske Banks huvudkontor i Köpenhamn. Christian Wigren är utvecklare med erfarenhet från konsultbolaget Valtech, där han tagit fram webbplatser som 1177.se och Krisinformation.se.

Härutöver har TryggaAvtal utvecklat plattformen i samarbete med några av Sveriges mest erfarna jurister (bl.a. tidigare chefsjurister på Alfa Laval, Systembolaget och Life Europe).